Sta op en wees vrij . .

uil vs 250 
 

 

 

 

Vergif of medicijn

Als je rondloopt met geestelijke pijn zet dit zich vaak om in lichamelijke pijn: de stroom van onze levenskracht bevriest. Vaak is het zo dat je bent losgeraakt van je diepere levensdoel. Het is moeilijk om nog plezier te hebben en te leven in tevredenheid.

We hebben van onze opvoeders geleerd onze emoties te onderdrukken, dit om te leren hoe je je in dit leven moet aanpassen aan je omgeving.

Bewust heb je dit misschien als beperkte bewegingsvrijheid ervaren en/of onbewust als beklemming. Zo ben je gevormd. Later in je leven ontstaan hierdoor vaak weerstanden: er ontstaan klachten bv. hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn, vermoeidheid, depressie,  relatieproblemen, concentratieproblemen of je loopt vast in een bepaalde situatie.

Deze klachten zijn de taal van het lichaam: het is een vorm van paraatheid, het vraagt om aandacht. Het zijn de niet stromende delen. Alle nee’s in je leven.
Het opbouwen en loslaten van druk in het weefsel van het lichaam staat in verband met het opbouwen en loslaten van een bepaalde emotionele last. Elke pijnlijke spier of pijnlijke plek in je lichaam vertelt zijn vaak pijnlijke verhaal.

Het is jouw vrije keuze om daar iets mee te doen. Als je je hele potentieel wilt gebruiken is het waardevol om te leren luisteren naar de wijsheid van je lichaam en ziel. Zij helpt je onderscheiden wat voor jou vergif is en wat een medicijn. Je leert toegang te krijgen tot de levenskracht die bevroren is, zodat jij de verrukking kan ervaren van levend zijn.      
Jouw weg is belangrijk, en deze staat los van wat anderen van jou denken of verlangen. Een open houding is voldoende, en daartoe nodig ik jou uit.